kort_ringsted_oplevelsessti_stor

Påsken 2018.

Ringsted Kommune åbnede stiens sidste etaper – Roskildevej til Køge Ås og Ejlstrupvej (roklubberne) til Høm Mølle –  den 10. september 2017, på “Naturens Dag”! Her markeres, at alle 25 kilometer nu kan benyttes.

Vi er nu iflg. kalenderen i forårsmånederne 2018. Inden da har det været et usædvanligt fugtigt efterår og vinter. Bl.a. dette forhold har givet store udfordringer med den endelige opgradering af strækningen Vrangeskov-Roskildevej, da jordbunden har været for blød til, at man kunne komme frem til stien med belægningsgrus og andre materialer. På trods af “foråret” fortsætter arbejdet under de vejrmæssige betingelser, som nu i slutningen af marts byder på en del frost og kulde, dette indebærer heldigvis, at jorden for det meste er hård og maskiner kan komme videre med arbejdet, som nu gælder udkørsel af slotsgrus samt færdiggørelse af den sidste træbro ved Søbjergvej. Det er muligt at passere denne bro med det rette fodtøj. Også strækningen fra Ejdamsvej til Humleore giver udfordringer, men passage er mulig – evt. kan Ejdamsvej-Humleorevej benyttes. Strækningen Høm Mølle til motorvejen er genetableret og hævet efter store udfordringer med meget vand. Endelig er der opstået nye forhindringer på Vestdæmningen, idet stien her er “kørt/gået i smadder” pga. vand. Skiltningen har været – og er stadig – mangelfuld, kommunen arbejder på at forbedre dette.

Ringsted Kommune har udviklet en glimrende App “Ringsted Oplevelsessti” både til iPhone og til Android. Find den i App Store og Google Play.