Kort over strækningen ved Haraldsted

IMG_1207-940x540

IMG_1216-940x540

IMG_1225-940x540

Omkring 300 interesserede besøgte Oplevelsesstien 30. oktober 2016 i forbindelse med indvielsen af den seneste strækning fra Vrangeskov vest til roklubberne ved Ejlstrupvej på den sydvestlige bred af Haraldsted Sø. Det hele begyndte allerede klokken 12.00 med en bustur fra Ringsted station for gæster, der ønskede transport ud til stien. I skovbrynets kant mod vest blev de traditionelle taler holdt af borgmester Henrik Hvidesten, af lokalrådsformand for Haraldsted-Allindemagle Lokalråd Dorte Lau Baggesen og af formand for foreningen Oplevelsesstiens Venner Peter Hansen.

Derefter fulgte en oplevelsesrig tur i rart dansk sensommervejr ad stien langs Haraldsted Sø gennem de stærkt varierede landskaber med flere smukt anlagte træbroer, tæt bevoksning, udsigtssteder med tilhørende borde og bænke, åbne strækninger nedenfor Haraldsted by, hvor fredelige får på naturplejejob til daglig også har deres gang, forbi den stejle sti op til Sandvejen, langs dæmningen, der deler Haraldsted Sø og “Tivolisøen” og hen til området ved roklubberne.

Omkring 4 km er hermed føjet til det allerede etablerede stykke fra Roskildevej til Vrangeskov. Hermed er omkring 8 km Oplevelssti ud af det samlede projekt på 25 km nu klar. Der arbejdes ihærdigt på resten af stien, og det hele er planlagt til at være klar om et års tid.

Vel fremkommet efter et par timers vandring stod Cafe Ingeborg klar med 300 varme pølser og hjemmebagt brød, der hurtigt fik dannet en lang kø af sultne vandrere.

Alt i alt en vellykket dag med glade mennesker og gode oplevelser og indtryk på en af landets smukkeste natur- og oplevelsesstier.

Opdateret 10.01.2017