Stor deltagelse på vandreturen på Oplevelsesstien

Vejrguderne var mildt stemt ved kl. 18-tiden med kun få regndryp, tirsdag den 13. august, da Bringstrup-Sigersted Lokalråd og Oplevelsesstiens Venner havde indbudt til vandretur på Oplevelsesstien ved Vigersted og Humleore.

Der var et stort fremmøde på 35 personer, som fik en særdeles spændende og informativ guidet rundtur af Peter Hansen, som er en af pionererne i det store arbejde med at få etableret Oplevelsesstien, gennem de sidste ca. 10 år.

Peter Hansen fortalte bl.a. lidt om udfordringerne i starten og det meget lange forløb indtil administration og politikere kunne se, at Oplevelsesstien rent faktisk var et stort ønske blandt rigtig mange borgere. Der blev også nævnt lidt om langsommeligheden med færdiggørelsen, selv 2 år efter den officielle åbning. Her er stadig problemer med skiltning og lidt andre småting.

Men helt overordnet var den helt klare melding, at Oplevelsesstien bliver mere og mere værdsat af rigtig mange borgere – herunder skoler, børnehaver og mange andre, der gør brug af stiens store variation og muligheder. Stiens er på kort tid blevet en væsentlig del af kommunens dna.

Vandreturen på Oplevelsesstien, begyndte ved stien ved Kildevej i retning mod Humleore, forbi Kværkeby moser, og den lille sø på 11 meters dybde og som tidligere var tørvegrav. Nye tiltag på denne del af Oplevelsesstien er et bålhus og en fiskebro. Der er tillige etableret en lille cirkulær cykelbane, hvor børn kan begynde at lære at cykle.

Peter Hansen fortalte også om, hvorledes Åsen og Ådalen var dannet fra Istiden, og bl.a. at Åsen netop her i Humleore er en af de bedst bevarede i Danmark.  I øvrigt Danmarks længste Ås, der strækker sig fra Gl. Køgegård til Haraldsted med en ådal helt til Åmosen. Ligeledes fik deltagerne en særdeles interessant information om historien bag Humleorehus og Humleores smukke og velholdte skov, som Oplevelsesstien løber igennem.

Turen sluttede ved Vigersted Forsamlinghus efter spændende 7 kilometers fortællinger. En vandretur i naturskønne og varierede omgivelser.